Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου η Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Κοινότητας Ντύσσελντορφ, συνέλευση που είχε αναβληθεί λόγω μη απαρτίας από την πρώτη του ίδιου μήνα. Την συνέλευση παρακολούθησαν όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια πολύ λιγότερα άτομα σε σχέση με τα μέλη. Η συζήτηση που αναπτύχθηκε παρόλες τις επίσης συνήθεις αντεγκλήσεις οδήγησε σε αποφάσεις απόλυτα σεβαστές από όλους. Πράγμα που όσο και αν το εκμεταλλεύονται κάποιοι κύκλοι αποδεικνύει και την εδραίωση της Δημοκρατίας μέσα στις Κοινότητες και που πιστοποιείται από την λειτουργία των πολιτικών παρατάξεων. Συγκεκριμένα δεν ψηφίστηκε η πρόταση του Προεδρείου για διαγραφή μέλους του ΔΣ λόγω παραβίασης του Καταστατικού της Κοινότητας μετά την συγγνώμη που ζήτησε εγγράφως αλλά και προφορικά το συγκεκριμένο μέλος.

Αντίθετα η Συνέλευση υπερψήφισε τον Απολογισμό δράσης του ΔΣ όπως και τον Οικονομικό απολογισμό αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο την δουλειά που έγινε στην πορεία για την ανασυγκρότηση και το νοικοκύρεμα της Κοινότητας.

Έτσι ο δρόμος για τις εκλογές βάσει του Καταστατικού άνοιξε με τον καθορισμό της ημερομηνίας (15 ΜΑΡΤΙΟΥ) και την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής.