Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Ευχές του Δ.Σ. της ΟΕΚ Γερμανίας

To διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γερμανία
σας εύχεται ευλογημένα Χριστούγεννα,ειρηνικό, ευτυχισμένο και δημιουργικό το Νέο Έτος 2009!

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Εκδρομή στο Λονδίνο.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η προγραμματισμένη εκδρομή της Ελληνικής Κοινότητας στο Λονδίνο.Οι Έλληνες εκδρομείς γύρισαν απο την πρωτευουσα της Μεγάλης Βρεττανίας με πολύ κρύο και αρκετές αναμνήσεις.Την παράσταση έκλεψαν οι ομορφιές αυτής της χώρας που ο σύντομος χρόνος του ταξιδιού δεν επέτρεπε να τις απολαύσουν όλες.Με αρκετή συγκίνηση και συναισθηματικά φορτισμένοι έκλεισαν το ταξίδι με την επίσκεψη στο Βρεττανικό Μουσείο θαυμαζοντας τα Ελγινεια μάρμαρα.




Ένα μικρό δείγμα απο το Βρεττανικό Μουσείο σε βίντεο

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Τό Διοικητικό Συμβούλιο στηρίζει το Προεδρείο.

Με απόφασή του το ΔΣ απαντά στα κακόβουλα και προσβλητικά δημοσιεύματα.

Ντύσσελντορφ,20/11/2008

Το Δ.Σ της Ελληνικής Κοινότητας Ντύσσελντορφ, σε συνεδρίασή του στις 20 Νοεμβρίου 2008, εξέτασε μεταξύ άλλων και το κείμενο που κατέθεσε για συζήτηση στις 14/11/2008 η παράταξη του κ.Οσμανλή ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ και κατέληξε στις παρακάτω διαπιστώσεις.

Είναι από τις λίγες φορές στην πάνω από μισό αιώνα ιστορία της Ελληνικής Κοινότητας που προσφέρεται τόσο έργο μέσα σε λίγους μήνες. Αυτό το γνωρίζει ο καθένας και πάνω από όλα ο ελληνισμός του Ντύσσελντορφ.

Η συνεργασία μέσα στο ΔΣ είναι άριστη στην πλειοψηφία των μελών και οι αποφάσεις παίρνονται συλλογικά , δημοκρατικά και καταγράφονται στα βιβλία της. Ασφαλώς και υπάρχει η απόλυτη ενημέρωση και προ πάντων διαφάνεια σε όλα τα ζητήματα. Δέν θα μπορούσε άλλωστε να ισχύει και τίποτα άλλο μετά την τελευταία κρίση που πέρασε η Κοινότητα. Είναι σεβαστή η προσφορά του καθενός μέσα στο ΔΣ ανάλογα πάντα με τις δυνατότητες που έχει.

Κανείς δεν χρησιμοποιεί την ιδιότητά του για προσωπική ή κοινωνική προβολή.

Η Κοινότητα εκπροσωπείται προς τα έξω όπως ορίζει το Καταστατικό της. Μάλιστα όσες φορές αυτό χρειάστηκε μέχρι τώρα ,τονιζόταν παράλληλα η συλλογικότητα και η ενότητα έστω και αν αυτό ακουγόταν σαν υπερβολή. Το Διοικητικό Συμβούλιο συστήθηκε με σκοπό να νοικοκυρέψει την Ελληνική Κοινότητα από πλευράς Διοικητικής αλλά και παρουσίας με ανάλογα έργα. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αναγνωρίζεται από τους συμπατριώτες μας, οι οποίοι ενημερώνονται τακτικά με το «Κοινοτικό Βήμα».Το συγκεκριμένο έντυπο στηρίζεται οικονομικά από τους ίδιους με δωρεές οι οποίες καταγράφονται ονομαστικά και αποδεικνύονται με παραστατικά.

Η προσωπική δουλειά και προσφορά των μελών του ΔΣ είναι εθελοντική και δεν αμείβεται.

Το κτίριο που στεγάζει την Ελληνική Κοινότητα ασφαλώς και δεν καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες του Ελληνισμού αλλά είναι μια προσωρινή λύση μέχρι να βρεθεί η πλέον κατάλληλη όπως έχει συμφωνηθεί άλλωστε ομόφωνα κατά την ενοικίασή του από το προηγούμενο ΔΣ. Το σημερινό ΔΣ εργάζεται μεθοδικά και προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Γενική Απολογιστική Συνέλευση και οι Εκλογές θα γίνουν βάσει του Καταστατικού και θα ολοκληρωθούν μέσα στο Α¨Τρίμηνο του 2009.

Τα ΔΣ , επίσης, διεκπεραιώνει με απόλυτη προσοχή άμεσα όλες τις υποθέσεις που προκύπτουν και αφορούν τις σχέσεις με διάφορες υπηρεσίες.

Με αυτό το σκεπτικό το συγκεκριμένο κείμενο της παράταξης Οσμανλή «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ»

απορρίπτεται στο σύνολό του σαν αβάσιμο, ψευδές και κακόβουλο. Δεν εξυπηρετεί σε αυτή την φάση την πορεία της ανασυγκρότησης της Κοινότητας παρά μόνο εκείνους που δεν θέλουν τις Κοινότητες.

Το ΔΣ εμπιστεύεται και στηρίζει το Προεδρείο και είναι απόλυτα ικανοποιημένο από την συνεργασία των ατόμων που συμμετέχουν και τις παρατάξεις που εκπροσωπούν.

Παράλληλα καταδικάζει σαν εσκεμμένες τις ενέργειες της διασποράς ψευδών ειδήσεων για δήθεν μη λειτουργία της Κοινότητας καθώς και την τακτική να δημοσιοποιηθεί θέμα χωρίς αυτό να έχει καν συζητηθεί στο ΔΣ με μοναδικό σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων.

Η δουλειά στην Κοινότητα είναι αρκετή και δεν μπορεί να περιμένει.

Για το Δ.Σ

Ο  Πρόεδρος         Ο  Γραμματέας

Ρούγας Γεώργιος Αντωνιάδης Νικόλαος


ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Η παρούσα απόφαση να αποτελέσει και Δελτίο Τύπου για αποκατάσταση της αλήθειας.


Διαβάστε εδώ το κείμενο που δημοσιεύτηκε απο την Παράταξη Ελληνισμός του κ.Οσμανλή.


Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Η διάλεξη για το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Έγινε η προγραμματισμένη εκδήλωση για θέματα εργατικού δικαίου. Τυχεροί πραγματικά όσοι παρακολούθησαν αυτό το σοβαρό θέμα .Η ικανότητα και η απλότητα του ομιλητή ,κ Μανόλη Κοράκη,πραγματικά βοήθησε στο να ξεκαθαριστούν και να διευκρινιστούν πολλές από τις απορίες που υπάρχουν στους Έλληνες της Γερμανίας .Αρκετό πληροφοριακό υλικό βρίσκεται για τους ενδιαφερόμενους στα γραφεία της Κοινότητας.


Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Κυκλοφόρησε το νέο ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ


Κυκλοφόρησε με πολύ πιο πλούσια ύλη το δεύτερο τεύχος του ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ.
Πρόκειται για το ενημερωτικό φυλλάδιο που εγκαινίασε το νέο Δ.Σ της Κοινότητας τελευταία και που σκοπό έχει να πληροφορεί τους συμπατριώτες που δεν έχουν πρόσβαση στα άλλα μέσα ενημέρωσης για το τί συμβαίνει στην Κοινότητά μας.Το τεύχος αυτό του Νοεμβρίου,μπορείτε να το προμηθευτείτε απο τα κυριότερα ελληνικά μαγαζιά,καφέ και εστιατόρια,τουριστικά γραφεία ,την εκκλησία ,το Προξενείο και ασφαλώς την Ελληνική Κοινότητα.
Το Δ.Σ ευχαριστεί όλους του χορηγούς που στηρίζουν την έκδοσή του και που της επιτρέπει να το διανέμει εντελώς δωρεάν.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

28 Οκτωβρίου 2008


Με την παρουσία του Έλληνα Πρέσβη στην Γερμανία κ.Αναστ.Κριεκούκη γιορτάστηκε με κάθε επισημότητα η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο Ντύσσελντορφ. Στην δοξολογία που χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος παραβρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Düsseldorf κ. Πρόδρομος Μαρκουλάκης οι Συντονιστές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.Λαζαρίδου και Παναγιώτου αντίστοιχα πολλοί εκπαιδευτικοί ,εκπρόσωποι Συλλόγων και πλήθος κόσμου. Την Ελληνική Κοινότητα εκπροσώπησαν οι κ.Φωτόπουλος,Οσμανλής και Μιχίδης λόγω της συμμετοχής των υπολοίπων μελών του Δ.Σ στην Περιφερειακή συνέλευση του ΣΑΕ που συνέπεσε την ίδια ημέρα.

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Περιφερειακή Συνέλευση ΣΑΕ Ευρώπης.










Στις εργασίες της Περιφερειακής συνέλευσης του ΣΑΕ Ευρώπης που διεξήχθηκε στην Φρανκφούρτη απο τις 24-26 Οκτωβρίου, την Κοινότητά μας αντιπροσώπευσαν μέσω των συνέδρων που είχε δηλώσει η ΟΕΚ οι κ.Ρουγας,Μυγδαλάς,Ζέκιος.
Ιδιαίτερη τιμή για την Κοινότητα του Ντύσσελντορφ η απονομή τιμητικής πλακέτας στο επι χρόνια μέλος της και στέλεχος του Κοινοτικού Κινήματος καθώς και του ΣΑΕ κ.Αθανασία Σίσκου.

Λεπτομέρειες για τις εργασίες της συνέλευσης και τα συμπεράσματά της μπορείτε να διαβάσετε στα παρακάτω Ομογενειακά Μέσα Ενημέρωσης.
ΑΛΗΘΕΙΑ
ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
SOFIA TIMES

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Συνδιάσκεψη Νεολαίας στο Sindelfingen .


Την Κοινότητά μας αντιπροσώπευσαν οι νεολαίοι Κασιανή Ιωαννίδου και Κύρκης Κυριάκος.
Οι προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης των νέων μας βρέθηκαν το σαββατοκύριακο 11-12 Οκτωβρίου στο επίκεντρο των εργασιών παγγερμανικής συνδιάσκεψης Νεολαίας, που οργάνωσε στο Sindelfingen η Επιτροπή Νεολαίας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γερμανία με σύνθημα « Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων στο πλευρό της αγωνιούσας και αγωνιζόμενης Νεολαίας μας ». Στο θέμα της συνδιάσκεψης «Παιδεία – Επαγγελματική κατάρτιση – Αγορά εργασίας» εμβάθυναν παρουσιάσεις και αναλύσεις εισηγητριών από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας (Bundesagentur für Arbeit), από την Ομοσπονδία Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) και από τον Γερμανο-Ελληνικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο (DHW).

Έδωσαν στοιχεία για την σημερινή κατάσταση και την μελλοντική εξέλιξη στον τομέα της επαγγελματικής κατάρτισης και εξειδίκευσης αλλά και για της προοπτικές αποκατάστασης, ιδιαίτερα στα νέα επαγγέλματα.

110 νέοι και νέες από 52 Ελληνικές Κοινότητες και εκπρόσωποι από Ομοσπονδίες Ελληνικών Νεολαιών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες συμμετείχαν στις εργασίες της διήμερης συνδιάσκεψης. Είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και να πάρουν απαντήσεις σε ερωτήματα που τους απασχολούν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνάντησαν οι εισηγήσεις επιτυχημένων Ελλήνων επιχειρηματιών στη Γερμανία από την πρωτοπορία της τεχνολογίας. Ανάμεσά τους ο δρ. Λάμπης Τασάκος, που πριν έντεκα χρόνια ίδρυσε την εταιρεία inos και σήμερα βρίσκεται στην κορυφή της ψηφιακής τεχνολογικής προόδου, με εφαρμογές μεγάλης ζήτησης στην παγκόσμια βιομηχανία αυτοκινήτων και γενικά στις αυτοματοποιημένες βιομηχανικές κατασκευές.

Οι ειλικρινείς απαντήσεις των ειδικευμένων εισηγητριών και τα επιτυχημένα παραδείγματα ευρεσιτεχνίας και επιχειρηματικότητας έδωσαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και θάρρος στους νέους μας να συνεχίσουν τον αγώνα τους για καλλίτερη μόρφωση και επαγγελματική κατάρτιση. Ως εφόδιο προς τον σκοπό αυτό συμφώνησαν να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της δικτύωσης των νέων στο πλαίσιο των Κοινοτήτων και της ΟΕΚ.

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Εκδρομή στο ΛΟΝΔΙΝΟ


Μετα την επιτυχία που είχε η εκδρομή στο Παρίσι και μετά απο απαίτηση αρκετών μελών της Κοινότητας για επανάληψη τέτοιων δραστηριοτήτων το Δ.Σ στην συνεδρίασή του της 17ης Οκτωβρίου αποφάσισε την διενέργεια και άλλης μίας εκδρομής στο ΛΟΝΔΙΝΟ το διήμερο 29-30 Νοεμβρίου.Συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ώς εξής.

Αναχώρηση Παρασκευή (28/11 βράδυ) ώρα 22:30

- Επιστροφή Κυριακή ώρα 22:00

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:

· Διαδρομή με πολυτελές λεωφορείο· Φέρρυ – μπώτ Calais-Dover-Calais

· 1 Διανυκτέρευση με πρωινό στο Hotel Fox & Goose***·

Βραδινό Λονδίνο(London by night)· Ξενάγηση πόλης· Επίσκεψη Εθνικού Μουσείου

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ : 139 € -Παιδιά : 99 στο δωμάτιο των γονέων

ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ


Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Συνεδριάζει το Δ.Σ

Συνέρχεται το Δ.Σ σε τακτική συνεδρίασή του,την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στις 18.30 στα γραφεία της Κοινότητας.Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη τα θέματα που θα το απασχολήσουν είναι:

1.Ενημέρωση πεπραγμένων –Απολογισμός-

Έλεγχος υλοποίησης αποφάσεων.

2.Προγραμματισμός για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Οι ημερομηνίες του σεμιναρίου "Δυνατοί Γονείς έχουν Δυνατά Παιδιά".

Ξεκίνησε και συνεχίζεται με επιτυχία το σεμινάριο με θέμα "Δυνατοί Γονείς έχουν Δυνατά Παιδιά"και ομιλήτρια την Ψυχολόγο κ.Ασπασία Ζωντανού.
Οι ημερομηνίες που θα διεξαχθούν τα υπόλοιπα μαθήματα του κύκλου είναι οι παρακάτω.
25 Οκτωβρίου,1-8-22-29 Νοεμβρίου,13 Δεκεμβρίου,10-17-24 Ιανουαρίου.Για όλες τις παραπάνω ημερομηνίες η ώρα έναρξης παραμένει η 18.00 και ο τόπος τα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας εκτός απο την 8η Νοεμβρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 15.00.

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Η εκδήλωση-ομιλία για το Εργατικό Δίκαιο στις 8 Νοεμβρίου.

Ανακοινώνεται ότι η εκδήλωση –ομιλία που είχε προγραμματιστεί για τις 25 Οκτωβρίου με θέμα «Εργατικό Δίκαιο» και με ομιλητή τον Μανόλη Κοράκη μετατίθεται για το Σάββατο 8 Νοεμβρίου και 18.00 ώρα στα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας. Η αλλαγή αυτή της ημερομηνίας γίνεται λόγω της πραγματοποίησης στην ίδια ημερομηνία της Πανευρωπαικής Συνδιάσκεψης του ΣΑΕ, στην οποία θα συμμετάσχουν τόσο ο ομιλητής, όσο και μέλη του Δ.Σ της Κοινότητάς μας.

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Μεγάλη επιτυχία η εκδρομή στο Παρίσι.

Μια εκδρομή που πραγματικά θα μείνει αξέχαστη,ήταν η εκδρομή που πραγματοποίησε η Ελληνική Κοινότητα Ντύσσελντορφ 3-5 Οκτωβρίου.
.

Οι τυχεροί που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα εκπληκτικής ομορφιάς αξιοθέατα της Γαλλικής πρωτεύουσας ,τα εκθέματα των παγκοσμίου φήμης Μουσείων και παράλληλα να γνωριστούν μεταξύ τους .Ολοι μαζί αποτέλεσαν μια δεμένη παρέα όπως αρμόζει στα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας. Ευχή τους πολύ γρήγορα να επαναληφθούν παρόμοιες προσπάθειες.

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

Η Ελληνική Κοινότητα παρέστη στην θεμελίωση του καμπαναριού του Αγίου Ανδρέα


Πραγματοποιήθηκε η θεμελίωση του καμπαναριού στην Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στο Ντύσσελντορφ. Ο Αγιασμός έγινε την Τετάρτη το πρωί από τον Επίσκοπο Αριανζού κ.Βαρθολομαίο


















και παρουσία εκπροσώπου του Γενικού Προξενείου, της Ελληνικής Κοινότητας Ντύσσελντορφ, των Συλλόγων της Ομογένειας και αρκετών πιστών αν
και η ημέρα ήταν εργάσιμος. Ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένος ο π.Ιωάννης Ψαράκης χτύπησε για τελευταία φορά την καμπάνα πριν αυτή μεταφερθεί στο καμπαναριό με το οποίο ολοκληρώνεται ουσιαστικά το έργο του Ιερού Ναού από κτιριακής πλευράς. Η σεμνή τελετή έκλεισε με την προσφορά τσίπουρου στους παρευρισκόμενους στο χώρο του Ενοριακού Κέντρου.Τό Δ.Σ εκπροσωπήθηκε απο τον Πρόεδρο κ. Ρούγα και το μέλος του Δ.Σ κ.Οσμανλή.

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Σεμινάρια Ελληνικής Κοινότητας Ντύσσελντορφ


Ξεκίνησε με επιτυχία ο κύκλος σεμιναρίων της Ελληνικής Κοινότητας στο Ντύσσελντορφ.Το πρώτο από αυτά με θέμα «Δυνατοί γονείς έχουν Δυνατά παιδιά» και με ομιλήτρια την Ψυχολόγο και ειδική σε θέματα Οικογένειας κ.Ασπασία Ζωντανού έγινε το Σάββατο στις 20 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας.Το εν λόγω σεμινάριο θα διαρκέσει 10 Σάββατα από 3 ώρες το καθένα με επόμενο αυτό της 11ης Οκτωβρίου στις 5.00 μμ στον ίδιο χώρο.

Συνάντηση του Δ.Σ με τον Εφημέριο π.Ιωάννη Ψαράκη.


Στα πλαίσια των προγραμματισμένων συναντήσεων του με φορείς και προσωπικότητες αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Κοινότητας αποτελούμενη απο τον Πρόεδρο κ.Ρούγα ,τον Αντιπρόεδρο κ.Μπουκουβάλα και τον Ταμία κ.Φωτόπουλο,συναντήθηκε την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου με τον π.Ιωάννη Ψαράκη.Η συνάντηση που έγινε στο Ενοριακό Κέντρο του Αγίου Ανδρέου είχε σαν στόχο την ενημέρωση απο την πλευρά της Κοινότητας για το πρόγραμμα δράσης που έχει ξεκινήσει και την γενικότερη ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά τις σχέσεις και την αμοιβαία συνεργασία για την πρόοδο του Ελληνισμού.Ο π.Ιωάννης Ψαράκης δώρησε στην Ελληνική Κοινότητα το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο που έχει συγγράψει με τίτλο ,"Εικόνων Μυσταγωγία"και το οποίο θα κοσμεί στο εξής την Βιβλιοθήκη της Κοινότητας.

Συνεδρίαση Συντονιστικής Γραμματείας τής Πανευρωπαικής Επιτροπής Ομοσπονδιών Κοινοτήτων.

Συνεδριάζει το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στη Φραγκφούρτη η συντονιστική γραμματεία της Πανευρωπαικής Επιτροπής των Ομοσπονδιών Ελληνικών Κοινοτήτων.

Η Συντονιστική Επιτροπή έχει δημιουργηθεί από τη Σύσκεψη των Ομοσπονδιών των Ελληνικών Κοινοτήτων Ευρώπης την Άνοιξη στη Στοκχόλμη με κεντρικό στόχο κοινή δράση των Ομοσπονδιών των Ελληνικών Κοινοτήτων στην Ευρώπη.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Συνδιάσκεψη Νεολαίας με θέμα το Εκπαιδευτικό

Το θέμα της μόρφωσης των Ελληνοπαίδων της Γερμανίας και της επαγγελματικής τους κατάρτισης παραμένουν επίκαιρα, μάλιστα οξύνονται στην σημερινή εποχή της πληροφορίας και της παγκοσμιοποίησης.

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων πιστή στη στάση της προσφοράς προς τους απόδημους νέους και νέες συμπαρίσταται στην Επιτροπή Νεολαίας της ΟΕΚ που διοργανώνει διήμερη

Συνδιάσκεψη Νεολαίας το σαββατοκύριακο, 11 και 12 Οκτωβρίου 2008

στο Sindelfingen (κοντά στη Στουτγάρδη),Marien Str. 11

με θέμα: "ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ - ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ"

Τό πρόγραμμα της Συνδιάσκεψης εδώ

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ

Συνεδριάζει σήμερα 15 Σεπτεμβρίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.30 στα γραφεία της Κοινότητας το Δ.Σ με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1.Ενημέρωση πεπραγμένων – Έλεγχος υλοποίησης αποφάσεων.

2.Σχεδιασμός επιτυχίας δραστηριοτήτων.

3.Προγραμματισμός νέων εκδηλώσεων.

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Εκδηλώσεις που έρχονται.

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00


Εκδήλωση – ομιλία,στα γραφεία της Κοινότητας, Helmholtzstr.20.

Ομιλήτρια θα είναι η Ψυχολόγος και ειδική για θέματα οικογένειας κ.Ασπασία Ζωντανού με θέμα :

«Δυνατοί Γονείς έχουν Δυνατά Παιδιά».


3-5 Οκτωβρίου

ΕΚΔΡΟΜΗ στο ΠΑΡΙΣΙ

Αναχώρηση Παρασκευή (αργία) ώρα 6:00 - Επιστροφή Κυριακή ώρα 22:00

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:

· Διαδρομή με πολυτελές λεωφορείο

· 2 Διανυκτερεύσεις με πρωινό στο Hotel Saphir***

· Βραδινό Παρίσι(Paris by night)

· Ξεναγήσεις

· Βαρκάδα στον Σηκουάνα

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ : 155 € - Παιδιά : 120 € στο δωμάτιο των γονέων

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Στο Δ.Σ της Κοινότητας μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛ. 0211-6959109 , 0162-5720255


Κυριακή 12 Οκτωβρίου

ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΑΡΚΟ DE EFTELLING - ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 39 € (Περιλαμβάνει και το εισιτήριο του Πάρκου)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Στο Δ.Σ της Κοινότητας μέχρι τις 8 Οκτωβρίου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛ. 0211-6959109 , 0162-5720255


Σάββατο 25 Οκτωβρίου και ώρα 18:00

Διάλεξη,στα γραφεία της Κοινότητας, Helmholtzstr.20.
Θέμα: Εργατικό Δίκαιο
Ομιλητής: Μανόλης Κοράκης αντιπρόεδρος στο Betriebsrat της FSD (FAZ, DIE ZEIT, Frankfurter Neue Presse κ.α.), αντιπρόεδρος στο προεδρείο της Fachgruppe 8 του Verdi Frankfurt και μέλος στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας (Ο.Ε.Κ.).


Οι Μετανάστες στην Τρίτη Ηλικία.


Τα σύνορα πλέον δεν αποτελούν πρόβλημα. Ολοένα και περισσότεροι μετανάστες μετακινούνται. Μεταξύ αυτών και πολλοί άνθρωποι της τρίτης ηλικίας.

Τι ευκαιρίες έχουν όμως και τι προβλήματα αντιμετωπίζουν; Πώς τους συμπεριφέρεται η ενωμένη Ευρώπη;

Αυτά και άλλα πολλά θα διερευνήσει το πολύ σοβαρό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου στην Βόννη.

Διοργανώτρια αρχή, όπως μας ενημερώνει ο Δημοτικός Σύμβουλος Ντύσσελντορφ κ. Βατάλης, το αρμόδιο Υπουργείο του Κρατιδίου. Στο εν λόγω συνέδριο καλούνται να παραβρεθούν και οι συμπατριώτες μας που ως γνωστό έχουν άμεσο ενδιαφέρον .Ενδιαφέρον που άλλωστε είχε εκδηλωθεί από τον κ.Βατάλη και την Ελληνική Κοινότητα Ντύσσελντορφ σε άτυπη συνάντηση με τον κ. Dr. Claus Eppe (Ministerium für Generationen, Familie, Frauen und Integration des Landes Nordrhein-Westfalen).

Για περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο και τις δυνατότητες συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στο Δ.Σ της Κοινότητας.

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Dirk Elbers (CDU) είναι ο νέος Δήμαρχος του Ντύσσελντορφ.

Σαρωτική μπορεί να χαρακτηριστεί η νίκη του Dirk Elbers (CDU) στις Δημοτικές εκλογές. Αντίθετα, αξιοπρεπής αλλά όχι ικανοποιητική, μπορεί να χαρακτηριστεί η εμφάνιση της Karin Kortmann (SPD GRÜNE),αν σκεφτεί κανείς ότι το αποτέλεσμα που έφερε δεν πλησίασε κάν το άθροισμα των Κομμάτων που την υποστήριζαν. Ο μεγάλος όμως νικητής των εκλογών είναι η αποχή που έφτασε σε ποσοστό ρεκόρ 61,5% και καταδεικνύει το "ενδιαφέρον" των πολιτών για τα κοινά. Στην ουσία ο Δήμαρχος εκλέχτηκε με ποσοστό 23% του εκλογικού σώματος .Αυτό είναι και το μοναδικό συμπέρασμα που πρέπει να προβληματίσει τους πάντες.

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Όλοι στις Δημοτικές Εκλογές.

Το Δ.Σ της Ελληνικής Κοινότητας καλεί τον Ελληνισμό να συμμετάσχει μαζικά στις Δημοτικές Εκλογές της Κυριακής 31 Αυγούστου.

Το εκλογικό δικαίωμα για τις Δημοτικές εκλογές, μας διασφαλίζει σαν Έλληνες την παρέμβαση στα δρώμενα μιας πόλης στην οποία ζούμε, εργαζόμαστε, φορολογούμαστε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.

Ανεξάρτητα ποιόν υποψήφιο για την θέση της Δημαρχίας εκλέξουμε, η φωνή μας με την συμμετοχή γίνεται πιο δυνατή στην διεκδίκηση λύσεων των διαφόρων προβλημάτων μας.

Η ισοτιμία αυτή και αυτό το δικαίωμα πρέπει να αξιοποιηθεί.

Να μη λείψει κανείς από τις εκλογές της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

Σοβαρές προγραμματικές αποφάσεις της Ελληνικής Κοινότητας.

Το Δ.Σ της Ελληνικής Κοινότητας σε τακτική του συνεδρίαση στις 22 Αυγούστου, σχεδίασε και αποφάσισε τις δραστηριότητές του για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Επιγραμματικά αναφέρονται τα εξής:

  1. Κύκλος σεμιναρίων για σοβαρά θέματα που αφορούν την οικογένεια σε συνεργασία με την Diakonie Duesseldorf.
  2. Κύκλος ομιλιών με θέματα που αφορούν το Εργατικό Δίκαιο και επιστημονικά θέματα.
  3. Την πραγματοποίηση δύο εκδρομών.
  4. Την πραγματοποίηση μεγάλης εκδήλωσης με αφορμή τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυσή της.
  5. Εκδηλώσεις αφιερωμένες στην προβολή της Πατρίδας μας Τουριστικά και Πολιτιστικά.
  6. Εκδηλώσεις που αφορούν την Νεολαία και την Παιδεία

Επίσης έγινε σχεδιασμός και πάρθηκαν μέτρα για την πλήρη αναδιάρθρωση του Αρχείου της Κοινότητας όπως και τον εκσυγχρονισμό του. Για τον συντονισμό όλων αυτών των δράσεων σχηματίστηκαν ανάλογες επιτροπές.

Οι ακριβείς ημερομηνίες, όπως και το πλήρες πρόγραμμα, αλλά και λεπτομέρειες για όλες τις αποφάσεις, θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη τύπου και θα δημοσιευτούν στο Ενημερωτικό Δελτίο της Κοινότητας που θα κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου και όπως αποφασίστηκε, θα ενημερώνει για τα νέα της Κοινότητας κάθε μήνα.

Η Karin Kortmann επισκέφθηκε και την Ορθόδοξο Ελληνική Εκκλησία του Άγιου Αντρέα.

Μόλις μια εβδομάδα πρίν τις εκλογές και η υποψήφια για την Δημαρχία στο Ντύσσελντορφ κ. Karin Kortmann τιμά για δεύτερη φορά τον Ελληνισμό.

Αυτή την φορά έκλεψε λίγο χρόνο από το φορτωμένο προεκλογικά πρόγραμμά της για να κάνει αισθητή την παρουσία της στην Εκκλησία του Αγίου Αντρέα. Στο λίγο αυτό χρόνο της δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς συμπατριώτες μας και να τους καλέσει να συμμετάσχουν στις εκλογές της Κυριακής της 31ης Αυγούστου.

Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

Ο Helmut Born στην Ελληνική Κοινότητα Ντύσσελντορφ.


Συνεχίζοντας τις προγραμματισμένες συσκέψεις με τους υποψηφίους Δημάρχους του Ντύσσελντορφ, το Δ.Σ της Ελληνικής Κοινότητας δέχτηκε την Παρασκευή 22 Αυγούστου την επίσκεψη του κ. Helmut Born (DIE LINKE), υποψηφίου για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Όπως και στην ανάλογη σύσκεψη με την κ.Kortmann, το Δ.Σ έθεσε τα προβλήματα του Ελληνισμού στα οποία ο κ. Born κατανοώντας πλήρως το γεγονός, ότι η δύναμή του δεν του επιτρέπει να δεσμευτεί σαν μελλοντικός Δήμαρχος, παρά μόνο με την παρεμβατική δύναμη του Κόμματός του και την διεκδίκηση κάποιων αιτημάτων που έχουν σχέση και με τα γενικότερα προβλήματα της κοινωνίας. Ειδικότερα αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του και στα θέματα της ανεργίας ,της κοινωνικής πολιτικής κ. ά, που ,όπως είναι φυσικό ένα αριστερό Κόμμα εκ των πραγμάτων βάζει στην κορυφή της πολιτικής του ατζέντας.

Η συζήτηση που επακολούθησε ήταν απόλυτα ικανοποιητική και για τις δύο πλευρές που υποσχέθηκαν να θεμελιώσουν μια επικοινωνία ανεξάρτητα από εκλογικές διαδικασίες και σε μόνιμη βάση.

Το Δ.Σ της κοινότητας σφράγισε την φιλοξενία του προσφέροντας στον κ. Born μια συλλογή από μουσικά έργα του μεγάλου Έλληνα Συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη προς ανάμνηση της επίσκεψής του.

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

Ημέρα των Πολιτισμών.

Η κοινωνική και κάθε μορφής ένταξη στην Γερμανική κοινωνία ήταν το θέμα της πολύ όμορφης ανοικτής εκδήλωσης που διοργανώθηκε στις 17 Αυγούστου στο Oberbilker Markt.Η επιλογή της περιοχής δεν ήταν τυχαία μια και είναι γνωστό ότι οι μετανάστες αποτελούν και την πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης του Ντύσσελντορφ.Συγκεκριμένα έχουν καταμετρηθεί τουλάχιστον 60 εθνότητες.Ο στόχος είναι ένας.Αυτό το μωσαικό πολιτισμών να ζεί μαζί ειρηνικά και μέσα από την ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων και κουλτούρας να συνεργεί στην ανάπτυξη.Η πρωτοβουλία ανήκε στην κ. Anke Fabian η οποία με την υποστήριξη αρκετων χορηγών κατάφερε να φερει σε πέρας ολο αυτό το έργο με τα καλύτερα αποτελέσματα και να βάλει υποθήκη για ακόμη μεγαλύτερες και καλύτερες παρόμοιες εκδηλώσεις.Παρόντες ηταν και αρκετοί συμπατριώτες μας αν και θα μπορούσαν να είναι ακόμη περισσότεροι.

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο.

Συνεδρίασε για πρώτη φορά μετα το Καλοκαίρι και σε πλήρη απαρτία το ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας. Στη συνεδρίαση αυτή υπήρξε ενημέρωση για τα πεπραγμένα της περιόδου που πέρασε. Θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι από την ανασυγκρότηση του ΔΣ μέχρι σήμερα «έκλεισαν» σοβαρές υποθέσεις που ταλάνιζαν για μεγάλο χρονικό διάστημα το ΔΣ και λειτουργούσαν σαν τροχοπέδη στη προσφορά δραστηριοτήτων.

Πρόκειται για τις δικαστικές διαμάχες που αφορούσαν οικονομικά θέματα και κακοδιαχείριση παρελθόντων ετών καθώς και το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την παράδοση του Ταμείου από την πρώην Πρόεδρο.

Και οι δύο υποθέσεις έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο.

Επίσης σοβαρά βήματα γίνανε στο τομέα οργάνωσης και εκκαθάρισης του Αρχείου.

Η Κοινότητα ανανέωσε το ραντεβού της για την επόμενη συνεδρίαση στις 22 Αυγούστου με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τον Προγραμματισμό δραστηριοτήτων για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Η Karin Kortmann στην Ελληνική Κοινότητα Düsseldorf.


Στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές της 31ης Αυγούστου, η υποψήφια Δήμαρχος Ντύσσελντορφ κ. Karin Kortmann (SPD-GRUNEN), επισκέφθηκε την Ελληνική Κοινότητα .Στη συνάντηση της με το Διοικητικό Συμβούλιο αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος. Οι δύο πλευρές σε πολύ καλό κλίμα ανάπτυξαν τις απόψεις τους, για το πώς βλέπουν την Ελληνική Κοινότητα στη σύγχρονη πολυπολιτισμική κοινωνία του Ντύσσελντορφ. Την υποψήφια Δήμαρχο συνόδευε αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Έλληνα Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βατάλη.

Η κ. Kortmann δεσμεύτηκε πως θα σκύψει πάνω στα προβλήματα του Ελληνισμού με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δηλώνοντας παράλληλα και τα φιλελληνικά της αισθήματα. Η συνάντηση έκλεισε με την προσφορά ενός αναμνηστικού δώρου από το Δ.Σ στην Γερμανίδα Πολιτικό .

Σάββατο 2 Αυγούστου 2008

Πρόσληψη Ομογενών και Ελλήνων μεταναστών σε εκπαιδευτικές μονάδες στη Γερμανία.

Ομογενείς και Έλληνες μετανάστες μονίμους κατοίκους του εξωτερικού εκπαιδευτικούς καλούν τα Γενικά Προξενεία της Γερμανίας για κάλυψη κενών θέσεων εκπαιδευτικών. Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων και τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν στα Γραφεία Συντονιστών Εκπαίδευσης μέχρι και 11 Αυγούστου.

Την εγκύκλιο που αφορά την περιοχή ευθύνης Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ .

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Ένα βιντεάκι απο το Βερολίνο

Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Έως τις 30 Δεκεμβρίου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τους Έλληνες Ομογενείς

Οι Έλληνες Ομογενείς και οι κάτοικοι εξωτερικού, που διαθέτουν ακίνητη περιουσία σε κάποια από τις 107 περιοχές καλούνται να τη δηλώσουν στο Εθνικό Κτηματολόγιο μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2008. Σημειώνεται ότι η δήλωση στο κτηματολόγιο είναι υποχρεωτική για όλους όσους έχουν ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα και δεν συνδέεται με τη δήλωση του Ε9.

Για την εξυπηρέτηση των ομογενών, αποφασίσθηκε για την υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας στο κτηματολόγιο αντί πληρεξουσίου να χορηγείται από τις Πρεσβείες/Προξενεία ειδική εξουσιοδότηση με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής ατελώς.

Συγκεκριμένα, οι δυνατοί τρόποι υποβολής δήλωσης από τους ομογενείς είναι:

1. Εφόσον η δήλωση συντάσσεται, υπογράφεται και κατατίθεται για λογαριασμό του δικαιούχου από τρίτον, απαιτείται ειδική εξουσιοδότηση με επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής από τις Πρεσβείες/ Προξενεία της χώρας διαμονής τους ατελώς. Σχέδιο ειδικής εξουσιοδότησης βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr

2. Με πληρεξούσιο που έχουν ήδη ορίσει με ειδικό ή γενικό πληρεξούσιο για τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας τους στην Ελλάδα.

3. Μέσω τρίτου με μια απλή εξουσιοδότηση. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αποστείλουν ταχυδρομικά τη δήλωσή τους συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη και να επισυνάψουν τα απαραίτητα συνυποβαλλόμενα. Το πρόσωπο που εξουσιοδοτούν θα πρέπει να πληρώσει το πάγιο τέλος σε μία από τις συνεργαζόμενες τράπεζες και να καταθέσει τη δήλωση στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης.

4. Για πρώτη φορά υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της δήλωσης ηλεκτρονικά μέσω ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Κτηματολόγιο Α.Ε. www.ktimatologio.gr. Σε αυτή την περίπτωση τα συνυποβαλλόμενα έγγραφα αποστέλλονται ταχυδρομικά στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης και η πληρωμή του πάγιου τέλους πραγματοποιείται με πιστωτική κάρτα.

Από πού μπορούν να ενημερώνονται οι Έλληνες ομογενείς

Οι Έλληνες ομογενείς μπορούν να τηλεφωνούν στο 210 6505600 σε 24ωρη βάση ή να αποστέλλουν τα ερωτήματά τους στο e-mail: ktimagen@ktimatologio.gr.
Επίσης, αναλυτική πληροφόρηση παρέχεται καθόλη τη διάρκεια της κτηματογράφησης από την ιστοσελίδα της Κτηματολόγιο Α.Ε που εμπλουτίζεται συνεχώς με απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα των ομογενών.

Για την ενημέρωση και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ομογενών η Κτηματολόγιο Α.Ε. είναι σε συνεργασία με το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και τα Γραφεία Τύπου των Πρεσβειών μας μέσω της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2008

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι η σύνθεση του Δ.Σ. της Ελληνικής Κοινότητας Ντύσσελντορφ που προέκυψε από τη συνεδρίασή του στις 03.06.2008 έχει ως εξής:

Πρόεδρος Ρούγας Γεώργιος

Αντιπρόεδρος Μπουκουβάλας Γεώργιος

Γραμματέας Αντωνιάδης Νικόλαος

Ταμίας Φωτόπουλος Κωνσταντίνος

Μέλη Οσμανλής Αριστοφάνης

Μυγδαλάς Θωμάς

Μοιχίδης Βασίλειος