Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Τό Διοικητικό Συμβούλιο στηρίζει το Προεδρείο.

Με απόφασή του το ΔΣ απαντά στα κακόβουλα και προσβλητικά δημοσιεύματα.

Ντύσσελντορφ,20/11/2008

Το Δ.Σ της Ελληνικής Κοινότητας Ντύσσελντορφ, σε συνεδρίασή του στις 20 Νοεμβρίου 2008, εξέτασε μεταξύ άλλων και το κείμενο που κατέθεσε για συζήτηση στις 14/11/2008 η παράταξη του κ.Οσμανλή ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ και κατέληξε στις παρακάτω διαπιστώσεις.

Είναι από τις λίγες φορές στην πάνω από μισό αιώνα ιστορία της Ελληνικής Κοινότητας που προσφέρεται τόσο έργο μέσα σε λίγους μήνες. Αυτό το γνωρίζει ο καθένας και πάνω από όλα ο ελληνισμός του Ντύσσελντορφ.

Η συνεργασία μέσα στο ΔΣ είναι άριστη στην πλειοψηφία των μελών και οι αποφάσεις παίρνονται συλλογικά , δημοκρατικά και καταγράφονται στα βιβλία της. Ασφαλώς και υπάρχει η απόλυτη ενημέρωση και προ πάντων διαφάνεια σε όλα τα ζητήματα. Δέν θα μπορούσε άλλωστε να ισχύει και τίποτα άλλο μετά την τελευταία κρίση που πέρασε η Κοινότητα. Είναι σεβαστή η προσφορά του καθενός μέσα στο ΔΣ ανάλογα πάντα με τις δυνατότητες που έχει.

Κανείς δεν χρησιμοποιεί την ιδιότητά του για προσωπική ή κοινωνική προβολή.

Η Κοινότητα εκπροσωπείται προς τα έξω όπως ορίζει το Καταστατικό της. Μάλιστα όσες φορές αυτό χρειάστηκε μέχρι τώρα ,τονιζόταν παράλληλα η συλλογικότητα και η ενότητα έστω και αν αυτό ακουγόταν σαν υπερβολή. Το Διοικητικό Συμβούλιο συστήθηκε με σκοπό να νοικοκυρέψει την Ελληνική Κοινότητα από πλευράς Διοικητικής αλλά και παρουσίας με ανάλογα έργα. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αναγνωρίζεται από τους συμπατριώτες μας, οι οποίοι ενημερώνονται τακτικά με το «Κοινοτικό Βήμα».Το συγκεκριμένο έντυπο στηρίζεται οικονομικά από τους ίδιους με δωρεές οι οποίες καταγράφονται ονομαστικά και αποδεικνύονται με παραστατικά.

Η προσωπική δουλειά και προσφορά των μελών του ΔΣ είναι εθελοντική και δεν αμείβεται.

Το κτίριο που στεγάζει την Ελληνική Κοινότητα ασφαλώς και δεν καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες του Ελληνισμού αλλά είναι μια προσωρινή λύση μέχρι να βρεθεί η πλέον κατάλληλη όπως έχει συμφωνηθεί άλλωστε ομόφωνα κατά την ενοικίασή του από το προηγούμενο ΔΣ. Το σημερινό ΔΣ εργάζεται μεθοδικά και προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Γενική Απολογιστική Συνέλευση και οι Εκλογές θα γίνουν βάσει του Καταστατικού και θα ολοκληρωθούν μέσα στο Α¨Τρίμηνο του 2009.

Τα ΔΣ , επίσης, διεκπεραιώνει με απόλυτη προσοχή άμεσα όλες τις υποθέσεις που προκύπτουν και αφορούν τις σχέσεις με διάφορες υπηρεσίες.

Με αυτό το σκεπτικό το συγκεκριμένο κείμενο της παράταξης Οσμανλή «ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ»

απορρίπτεται στο σύνολό του σαν αβάσιμο, ψευδές και κακόβουλο. Δεν εξυπηρετεί σε αυτή την φάση την πορεία της ανασυγκρότησης της Κοινότητας παρά μόνο εκείνους που δεν θέλουν τις Κοινότητες.

Το ΔΣ εμπιστεύεται και στηρίζει το Προεδρείο και είναι απόλυτα ικανοποιημένο από την συνεργασία των ατόμων που συμμετέχουν και τις παρατάξεις που εκπροσωπούν.

Παράλληλα καταδικάζει σαν εσκεμμένες τις ενέργειες της διασποράς ψευδών ειδήσεων για δήθεν μη λειτουργία της Κοινότητας καθώς και την τακτική να δημοσιοποιηθεί θέμα χωρίς αυτό να έχει καν συζητηθεί στο ΔΣ με μοναδικό σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων.

Η δουλειά στην Κοινότητα είναι αρκετή και δεν μπορεί να περιμένει.

Για το Δ.Σ

Ο  Πρόεδρος         Ο  Γραμματέας

Ρούγας Γεώργιος Αντωνιάδης Νικόλαος


ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Η παρούσα απόφαση να αποτελέσει και Δελτίο Τύπου για αποκατάσταση της αλήθειας.


Διαβάστε εδώ το κείμενο που δημοσιεύτηκε απο την Παράταξη Ελληνισμός του κ.Οσμανλή.


Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Η διάλεξη για το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Έγινε η προγραμματισμένη εκδήλωση για θέματα εργατικού δικαίου. Τυχεροί πραγματικά όσοι παρακολούθησαν αυτό το σοβαρό θέμα .Η ικανότητα και η απλότητα του ομιλητή ,κ Μανόλη Κοράκη,πραγματικά βοήθησε στο να ξεκαθαριστούν και να διευκρινιστούν πολλές από τις απορίες που υπάρχουν στους Έλληνες της Γερμανίας .Αρκετό πληροφοριακό υλικό βρίσκεται για τους ενδιαφερόμενους στα γραφεία της Κοινότητας.


Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Κυκλοφόρησε το νέο ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ


Κυκλοφόρησε με πολύ πιο πλούσια ύλη το δεύτερο τεύχος του ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ.
Πρόκειται για το ενημερωτικό φυλλάδιο που εγκαινίασε το νέο Δ.Σ της Κοινότητας τελευταία και που σκοπό έχει να πληροφορεί τους συμπατριώτες που δεν έχουν πρόσβαση στα άλλα μέσα ενημέρωσης για το τί συμβαίνει στην Κοινότητά μας.Το τεύχος αυτό του Νοεμβρίου,μπορείτε να το προμηθευτείτε απο τα κυριότερα ελληνικά μαγαζιά,καφέ και εστιατόρια,τουριστικά γραφεία ,την εκκλησία ,το Προξενείο και ασφαλώς την Ελληνική Κοινότητα.
Το Δ.Σ ευχαριστεί όλους του χορηγούς που στηρίζουν την έκδοσή του και που της επιτρέπει να το διανέμει εντελώς δωρεάν.