Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Συνδιάσκεψη Νεολαίας στο Sindelfingen .


Την Κοινότητά μας αντιπροσώπευσαν οι νεολαίοι Κασιανή Ιωαννίδου και Κύρκης Κυριάκος.
Οι προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης των νέων μας βρέθηκαν το σαββατοκύριακο 11-12 Οκτωβρίου στο επίκεντρο των εργασιών παγγερμανικής συνδιάσκεψης Νεολαίας, που οργάνωσε στο Sindelfingen η Επιτροπή Νεολαίας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γερμανία με σύνθημα « Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων στο πλευρό της αγωνιούσας και αγωνιζόμενης Νεολαίας μας ». Στο θέμα της συνδιάσκεψης «Παιδεία – Επαγγελματική κατάρτιση – Αγορά εργασίας» εμβάθυναν παρουσιάσεις και αναλύσεις εισηγητριών από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας (Bundesagentur für Arbeit), από την Ομοσπονδία Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) και από τον Γερμανο-Ελληνικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο (DHW).

Έδωσαν στοιχεία για την σημερινή κατάσταση και την μελλοντική εξέλιξη στον τομέα της επαγγελματικής κατάρτισης και εξειδίκευσης αλλά και για της προοπτικές αποκατάστασης, ιδιαίτερα στα νέα επαγγέλματα.

110 νέοι και νέες από 52 Ελληνικές Κοινότητες και εκπρόσωποι από Ομοσπονδίες Ελληνικών Νεολαιών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες συμμετείχαν στις εργασίες της διήμερης συνδιάσκεψης. Είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και να πάρουν απαντήσεις σε ερωτήματα που τους απασχολούν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνάντησαν οι εισηγήσεις επιτυχημένων Ελλήνων επιχειρηματιών στη Γερμανία από την πρωτοπορία της τεχνολογίας. Ανάμεσά τους ο δρ. Λάμπης Τασάκος, που πριν έντεκα χρόνια ίδρυσε την εταιρεία inos και σήμερα βρίσκεται στην κορυφή της ψηφιακής τεχνολογικής προόδου, με εφαρμογές μεγάλης ζήτησης στην παγκόσμια βιομηχανία αυτοκινήτων και γενικά στις αυτοματοποιημένες βιομηχανικές κατασκευές.

Οι ειλικρινείς απαντήσεις των ειδικευμένων εισηγητριών και τα επιτυχημένα παραδείγματα ευρεσιτεχνίας και επιχειρηματικότητας έδωσαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και θάρρος στους νέους μας να συνεχίσουν τον αγώνα τους για καλλίτερη μόρφωση και επαγγελματική κατάρτιση. Ως εφόδιο προς τον σκοπό αυτό συμφώνησαν να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της δικτύωσης των νέων στο πλαίσιο των Κοινοτήτων και της ΟΕΚ.