Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

28 Οκτωβρίου 2008


Με την παρουσία του Έλληνα Πρέσβη στην Γερμανία κ.Αναστ.Κριεκούκη γιορτάστηκε με κάθε επισημότητα η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στο Ντύσσελντορφ. Στην δοξολογία που χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος παραβρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Düsseldorf κ. Πρόδρομος Μαρκουλάκης οι Συντονιστές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.Λαζαρίδου και Παναγιώτου αντίστοιχα πολλοί εκπαιδευτικοί ,εκπρόσωποι Συλλόγων και πλήθος κόσμου. Την Ελληνική Κοινότητα εκπροσώπησαν οι κ.Φωτόπουλος,Οσμανλής και Μιχίδης λόγω της συμμετοχής των υπολοίπων μελών του Δ.Σ στην Περιφερειακή συνέλευση του ΣΑΕ που συνέπεσε την ίδια ημέρα.

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Περιφερειακή Συνέλευση ΣΑΕ Ευρώπης.










Στις εργασίες της Περιφερειακής συνέλευσης του ΣΑΕ Ευρώπης που διεξήχθηκε στην Φρανκφούρτη απο τις 24-26 Οκτωβρίου, την Κοινότητά μας αντιπροσώπευσαν μέσω των συνέδρων που είχε δηλώσει η ΟΕΚ οι κ.Ρουγας,Μυγδαλάς,Ζέκιος.
Ιδιαίτερη τιμή για την Κοινότητα του Ντύσσελντορφ η απονομή τιμητικής πλακέτας στο επι χρόνια μέλος της και στέλεχος του Κοινοτικού Κινήματος καθώς και του ΣΑΕ κ.Αθανασία Σίσκου.

Λεπτομέρειες για τις εργασίες της συνέλευσης και τα συμπεράσματά της μπορείτε να διαβάσετε στα παρακάτω Ομογενειακά Μέσα Ενημέρωσης.
ΑΛΗΘΕΙΑ
ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
SOFIA TIMES

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Συνδιάσκεψη Νεολαίας στο Sindelfingen .


Την Κοινότητά μας αντιπροσώπευσαν οι νεολαίοι Κασιανή Ιωαννίδου και Κύρκης Κυριάκος.
Οι προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης των νέων μας βρέθηκαν το σαββατοκύριακο 11-12 Οκτωβρίου στο επίκεντρο των εργασιών παγγερμανικής συνδιάσκεψης Νεολαίας, που οργάνωσε στο Sindelfingen η Επιτροπή Νεολαίας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γερμανία με σύνθημα « Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων στο πλευρό της αγωνιούσας και αγωνιζόμενης Νεολαίας μας ». Στο θέμα της συνδιάσκεψης «Παιδεία – Επαγγελματική κατάρτιση – Αγορά εργασίας» εμβάθυναν παρουσιάσεις και αναλύσεις εισηγητριών από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εργασίας (Bundesagentur für Arbeit), από την Ομοσπονδία Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) και από τον Γερμανο-Ελληνικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο (DHW).

Έδωσαν στοιχεία για την σημερινή κατάσταση και την μελλοντική εξέλιξη στον τομέα της επαγγελματικής κατάρτισης και εξειδίκευσης αλλά και για της προοπτικές αποκατάστασης, ιδιαίτερα στα νέα επαγγέλματα.

110 νέοι και νέες από 52 Ελληνικές Κοινότητες και εκπρόσωποι από Ομοσπονδίες Ελληνικών Νεολαιών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες συμμετείχαν στις εργασίες της διήμερης συνδιάσκεψης. Είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και να πάρουν απαντήσεις σε ερωτήματα που τους απασχολούν.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνάντησαν οι εισηγήσεις επιτυχημένων Ελλήνων επιχειρηματιών στη Γερμανία από την πρωτοπορία της τεχνολογίας. Ανάμεσά τους ο δρ. Λάμπης Τασάκος, που πριν έντεκα χρόνια ίδρυσε την εταιρεία inos και σήμερα βρίσκεται στην κορυφή της ψηφιακής τεχνολογικής προόδου, με εφαρμογές μεγάλης ζήτησης στην παγκόσμια βιομηχανία αυτοκινήτων και γενικά στις αυτοματοποιημένες βιομηχανικές κατασκευές.

Οι ειλικρινείς απαντήσεις των ειδικευμένων εισηγητριών και τα επιτυχημένα παραδείγματα ευρεσιτεχνίας και επιχειρηματικότητας έδωσαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και θάρρος στους νέους μας να συνεχίσουν τον αγώνα τους για καλλίτερη μόρφωση και επαγγελματική κατάρτιση. Ως εφόδιο προς τον σκοπό αυτό συμφώνησαν να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της δικτύωσης των νέων στο πλαίσιο των Κοινοτήτων και της ΟΕΚ.

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Εκδρομή στο ΛΟΝΔΙΝΟ


Μετα την επιτυχία που είχε η εκδρομή στο Παρίσι και μετά απο απαίτηση αρκετών μελών της Κοινότητας για επανάληψη τέτοιων δραστηριοτήτων το Δ.Σ στην συνεδρίασή του της 17ης Οκτωβρίου αποφάσισε την διενέργεια και άλλης μίας εκδρομής στο ΛΟΝΔΙΝΟ το διήμερο 29-30 Νοεμβρίου.Συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ώς εξής.

Αναχώρηση Παρασκευή (28/11 βράδυ) ώρα 22:30

- Επιστροφή Κυριακή ώρα 22:00

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:

· Διαδρομή με πολυτελές λεωφορείο· Φέρρυ – μπώτ Calais-Dover-Calais

· 1 Διανυκτέρευση με πρωινό στο Hotel Fox & Goose***·

Βραδινό Λονδίνο(London by night)· Ξενάγηση πόλης· Επίσκεψη Εθνικού Μουσείου

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ : 139 € -Παιδιά : 99 στο δωμάτιο των γονέων

ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ


Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Συνεδριάζει το Δ.Σ

Συνέρχεται το Δ.Σ σε τακτική συνεδρίασή του,την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου στις 18.30 στα γραφεία της Κοινότητας.Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη τα θέματα που θα το απασχολήσουν είναι:

1.Ενημέρωση πεπραγμένων –Απολογισμός-

Έλεγχος υλοποίησης αποφάσεων.

2.Προγραμματισμός για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Οι ημερομηνίες του σεμιναρίου "Δυνατοί Γονείς έχουν Δυνατά Παιδιά".

Ξεκίνησε και συνεχίζεται με επιτυχία το σεμινάριο με θέμα "Δυνατοί Γονείς έχουν Δυνατά Παιδιά"και ομιλήτρια την Ψυχολόγο κ.Ασπασία Ζωντανού.
Οι ημερομηνίες που θα διεξαχθούν τα υπόλοιπα μαθήματα του κύκλου είναι οι παρακάτω.
25 Οκτωβρίου,1-8-22-29 Νοεμβρίου,13 Δεκεμβρίου,10-17-24 Ιανουαρίου.Για όλες τις παραπάνω ημερομηνίες η ώρα έναρξης παραμένει η 18.00 και ο τόπος τα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας εκτός απο την 8η Νοεμβρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 15.00.

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Η εκδήλωση-ομιλία για το Εργατικό Δίκαιο στις 8 Νοεμβρίου.

Ανακοινώνεται ότι η εκδήλωση –ομιλία που είχε προγραμματιστεί για τις 25 Οκτωβρίου με θέμα «Εργατικό Δίκαιο» και με ομιλητή τον Μανόλη Κοράκη μετατίθεται για το Σάββατο 8 Νοεμβρίου και 18.00 ώρα στα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας. Η αλλαγή αυτή της ημερομηνίας γίνεται λόγω της πραγματοποίησης στην ίδια ημερομηνία της Πανευρωπαικής Συνδιάσκεψης του ΣΑΕ, στην οποία θα συμμετάσχουν τόσο ο ομιλητής, όσο και μέλη του Δ.Σ της Κοινότητάς μας.

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Μεγάλη επιτυχία η εκδρομή στο Παρίσι.

Μια εκδρομή που πραγματικά θα μείνει αξέχαστη,ήταν η εκδρομή που πραγματοποίησε η Ελληνική Κοινότητα Ντύσσελντορφ 3-5 Οκτωβρίου.
.

Οι τυχεροί που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα εκπληκτικής ομορφιάς αξιοθέατα της Γαλλικής πρωτεύουσας ,τα εκθέματα των παγκοσμίου φήμης Μουσείων και παράλληλα να γνωριστούν μεταξύ τους .Ολοι μαζί αποτέλεσαν μια δεμένη παρέα όπως αρμόζει στα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας. Ευχή τους πολύ γρήγορα να επαναληφθούν παρόμοιες προσπάθειες.

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

Η Ελληνική Κοινότητα παρέστη στην θεμελίωση του καμπαναριού του Αγίου Ανδρέα


Πραγματοποιήθηκε η θεμελίωση του καμπαναριού στην Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στο Ντύσσελντορφ. Ο Αγιασμός έγινε την Τετάρτη το πρωί από τον Επίσκοπο Αριανζού κ.Βαρθολομαίο


















και παρουσία εκπροσώπου του Γενικού Προξενείου, της Ελληνικής Κοινότητας Ντύσσελντορφ, των Συλλόγων της Ομογένειας και αρκετών πιστών αν
και η ημέρα ήταν εργάσιμος. Ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένος ο π.Ιωάννης Ψαράκης χτύπησε για τελευταία φορά την καμπάνα πριν αυτή μεταφερθεί στο καμπαναριό με το οποίο ολοκληρώνεται ουσιαστικά το έργο του Ιερού Ναού από κτιριακής πλευράς. Η σεμνή τελετή έκλεισε με την προσφορά τσίπουρου στους παρευρισκόμενους στο χώρο του Ενοριακού Κέντρου.Τό Δ.Σ εκπροσωπήθηκε απο τον Πρόεδρο κ. Ρούγα και το μέλος του Δ.Σ κ.Οσμανλή.