Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Σεμινάρια Ελληνικής Κοινότητας Ντύσσελντορφ


Ξεκίνησε με επιτυχία ο κύκλος σεμιναρίων της Ελληνικής Κοινότητας στο Ντύσσελντορφ.Το πρώτο από αυτά με θέμα «Δυνατοί γονείς έχουν Δυνατά παιδιά» και με ομιλήτρια την Ψυχολόγο και ειδική σε θέματα Οικογένειας κ.Ασπασία Ζωντανού έγινε το Σάββατο στις 20 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας.Το εν λόγω σεμινάριο θα διαρκέσει 10 Σάββατα από 3 ώρες το καθένα με επόμενο αυτό της 11ης Οκτωβρίου στις 5.00 μμ στον ίδιο χώρο.

Συνάντηση του Δ.Σ με τον Εφημέριο π.Ιωάννη Ψαράκη.


Στα πλαίσια των προγραμματισμένων συναντήσεων του με φορείς και προσωπικότητες αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Κοινότητας αποτελούμενη απο τον Πρόεδρο κ.Ρούγα ,τον Αντιπρόεδρο κ.Μπουκουβάλα και τον Ταμία κ.Φωτόπουλο,συναντήθηκε την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου με τον π.Ιωάννη Ψαράκη.Η συνάντηση που έγινε στο Ενοριακό Κέντρο του Αγίου Ανδρέου είχε σαν στόχο την ενημέρωση απο την πλευρά της Κοινότητας για το πρόγραμμα δράσης που έχει ξεκινήσει και την γενικότερη ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά τις σχέσεις και την αμοιβαία συνεργασία για την πρόοδο του Ελληνισμού.Ο π.Ιωάννης Ψαράκης δώρησε στην Ελληνική Κοινότητα το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο που έχει συγγράψει με τίτλο ,"Εικόνων Μυσταγωγία"και το οποίο θα κοσμεί στο εξής την Βιβλιοθήκη της Κοινότητας.

Συνεδρίαση Συντονιστικής Γραμματείας τής Πανευρωπαικής Επιτροπής Ομοσπονδιών Κοινοτήτων.

Συνεδριάζει το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στη Φραγκφούρτη η συντονιστική γραμματεία της Πανευρωπαικής Επιτροπής των Ομοσπονδιών Ελληνικών Κοινοτήτων.

Η Συντονιστική Επιτροπή έχει δημιουργηθεί από τη Σύσκεψη των Ομοσπονδιών των Ελληνικών Κοινοτήτων Ευρώπης την Άνοιξη στη Στοκχόλμη με κεντρικό στόχο κοινή δράση των Ομοσπονδιών των Ελληνικών Κοινοτήτων στην Ευρώπη.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Συνδιάσκεψη Νεολαίας με θέμα το Εκπαιδευτικό

Το θέμα της μόρφωσης των Ελληνοπαίδων της Γερμανίας και της επαγγελματικής τους κατάρτισης παραμένουν επίκαιρα, μάλιστα οξύνονται στην σημερινή εποχή της πληροφορίας και της παγκοσμιοποίησης.

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων πιστή στη στάση της προσφοράς προς τους απόδημους νέους και νέες συμπαρίσταται στην Επιτροπή Νεολαίας της ΟΕΚ που διοργανώνει διήμερη

Συνδιάσκεψη Νεολαίας το σαββατοκύριακο, 11 και 12 Οκτωβρίου 2008

στο Sindelfingen (κοντά στη Στουτγάρδη),Marien Str. 11

με θέμα: "ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ - ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ"

Τό πρόγραμμα της Συνδιάσκεψης εδώ

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ

Συνεδριάζει σήμερα 15 Σεπτεμβρίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.30 στα γραφεία της Κοινότητας το Δ.Σ με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1.Ενημέρωση πεπραγμένων – Έλεγχος υλοποίησης αποφάσεων.

2.Σχεδιασμός επιτυχίας δραστηριοτήτων.

3.Προγραμματισμός νέων εκδηλώσεων.

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Εκδηλώσεις που έρχονται.

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00


Εκδήλωση – ομιλία,στα γραφεία της Κοινότητας, Helmholtzstr.20.

Ομιλήτρια θα είναι η Ψυχολόγος και ειδική για θέματα οικογένειας κ.Ασπασία Ζωντανού με θέμα :

«Δυνατοί Γονείς έχουν Δυνατά Παιδιά».


3-5 Οκτωβρίου

ΕΚΔΡΟΜΗ στο ΠΑΡΙΣΙ

Αναχώρηση Παρασκευή (αργία) ώρα 6:00 - Επιστροφή Κυριακή ώρα 22:00

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:

· Διαδρομή με πολυτελές λεωφορείο

· 2 Διανυκτερεύσεις με πρωινό στο Hotel Saphir***

· Βραδινό Παρίσι(Paris by night)

· Ξεναγήσεις

· Βαρκάδα στον Σηκουάνα

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ : 155 € - Παιδιά : 120 € στο δωμάτιο των γονέων

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Στο Δ.Σ της Κοινότητας μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛ. 0211-6959109 , 0162-5720255


Κυριακή 12 Οκτωβρίου

ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΑΡΚΟ DE EFTELLING - ΟΛΛΑΝΔΙΑ

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 39 € (Περιλαμβάνει και το εισιτήριο του Πάρκου)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Στο Δ.Σ της Κοινότητας μέχρι τις 8 Οκτωβρίου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛ. 0211-6959109 , 0162-5720255


Σάββατο 25 Οκτωβρίου και ώρα 18:00

Διάλεξη,στα γραφεία της Κοινότητας, Helmholtzstr.20.
Θέμα: Εργατικό Δίκαιο
Ομιλητής: Μανόλης Κοράκης αντιπρόεδρος στο Betriebsrat της FSD (FAZ, DIE ZEIT, Frankfurter Neue Presse κ.α.), αντιπρόεδρος στο προεδρείο της Fachgruppe 8 του Verdi Frankfurt και μέλος στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας (Ο.Ε.Κ.).


Οι Μετανάστες στην Τρίτη Ηλικία.


Τα σύνορα πλέον δεν αποτελούν πρόβλημα. Ολοένα και περισσότεροι μετανάστες μετακινούνται. Μεταξύ αυτών και πολλοί άνθρωποι της τρίτης ηλικίας.

Τι ευκαιρίες έχουν όμως και τι προβλήματα αντιμετωπίζουν; Πώς τους συμπεριφέρεται η ενωμένη Ευρώπη;

Αυτά και άλλα πολλά θα διερευνήσει το πολύ σοβαρό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου στην Βόννη.

Διοργανώτρια αρχή, όπως μας ενημερώνει ο Δημοτικός Σύμβουλος Ντύσσελντορφ κ. Βατάλης, το αρμόδιο Υπουργείο του Κρατιδίου. Στο εν λόγω συνέδριο καλούνται να παραβρεθούν και οι συμπατριώτες μας που ως γνωστό έχουν άμεσο ενδιαφέρον .Ενδιαφέρον που άλλωστε είχε εκδηλωθεί από τον κ.Βατάλη και την Ελληνική Κοινότητα Ντύσσελντορφ σε άτυπη συνάντηση με τον κ. Dr. Claus Eppe (Ministerium für Generationen, Familie, Frauen und Integration des Landes Nordrhein-Westfalen).

Για περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο και τις δυνατότητες συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στο Δ.Σ της Κοινότητας.

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Dirk Elbers (CDU) είναι ο νέος Δήμαρχος του Ντύσσελντορφ.

Σαρωτική μπορεί να χαρακτηριστεί η νίκη του Dirk Elbers (CDU) στις Δημοτικές εκλογές. Αντίθετα, αξιοπρεπής αλλά όχι ικανοποιητική, μπορεί να χαρακτηριστεί η εμφάνιση της Karin Kortmann (SPD GRÜNE),αν σκεφτεί κανείς ότι το αποτέλεσμα που έφερε δεν πλησίασε κάν το άθροισμα των Κομμάτων που την υποστήριζαν. Ο μεγάλος όμως νικητής των εκλογών είναι η αποχή που έφτασε σε ποσοστό ρεκόρ 61,5% και καταδεικνύει το "ενδιαφέρον" των πολιτών για τα κοινά. Στην ουσία ο Δήμαρχος εκλέχτηκε με ποσοστό 23% του εκλογικού σώματος .Αυτό είναι και το μοναδικό συμπέρασμα που πρέπει να προβληματίσει τους πάντες.