Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

Ο Helmut Born στην Ελληνική Κοινότητα Ντύσσελντορφ.


Συνεχίζοντας τις προγραμματισμένες συσκέψεις με τους υποψηφίους Δημάρχους του Ντύσσελντορφ, το Δ.Σ της Ελληνικής Κοινότητας δέχτηκε την Παρασκευή 22 Αυγούστου την επίσκεψη του κ. Helmut Born (DIE LINKE), υποψηφίου για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Όπως και στην ανάλογη σύσκεψη με την κ.Kortmann, το Δ.Σ έθεσε τα προβλήματα του Ελληνισμού στα οποία ο κ. Born κατανοώντας πλήρως το γεγονός, ότι η δύναμή του δεν του επιτρέπει να δεσμευτεί σαν μελλοντικός Δήμαρχος, παρά μόνο με την παρεμβατική δύναμη του Κόμματός του και την διεκδίκηση κάποιων αιτημάτων που έχουν σχέση και με τα γενικότερα προβλήματα της κοινωνίας. Ειδικότερα αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του και στα θέματα της ανεργίας ,της κοινωνικής πολιτικής κ. ά, που ,όπως είναι φυσικό ένα αριστερό Κόμμα εκ των πραγμάτων βάζει στην κορυφή της πολιτικής του ατζέντας.

Η συζήτηση που επακολούθησε ήταν απόλυτα ικανοποιητική και για τις δύο πλευρές που υποσχέθηκαν να θεμελιώσουν μια επικοινωνία ανεξάρτητα από εκλογικές διαδικασίες και σε μόνιμη βάση.

Το Δ.Σ της κοινότητας σφράγισε την φιλοξενία του προσφέροντας στον κ. Born μια συλλογή από μουσικά έργα του μεγάλου Έλληνα Συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη προς ανάμνηση της επίσκεψής του.