Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Όλοι στις Δημοτικές Εκλογές.

Το Δ.Σ της Ελληνικής Κοινότητας καλεί τον Ελληνισμό να συμμετάσχει μαζικά στις Δημοτικές Εκλογές της Κυριακής 31 Αυγούστου.

Το εκλογικό δικαίωμα για τις Δημοτικές εκλογές, μας διασφαλίζει σαν Έλληνες την παρέμβαση στα δρώμενα μιας πόλης στην οποία ζούμε, εργαζόμαστε, φορολογούμαστε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.

Ανεξάρτητα ποιόν υποψήφιο για την θέση της Δημαρχίας εκλέξουμε, η φωνή μας με την συμμετοχή γίνεται πιο δυνατή στην διεκδίκηση λύσεων των διαφόρων προβλημάτων μας.

Η ισοτιμία αυτή και αυτό το δικαίωμα πρέπει να αξιοποιηθεί.

Να μη λείψει κανείς από τις εκλογές της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

Σοβαρές προγραμματικές αποφάσεις της Ελληνικής Κοινότητας.

Το Δ.Σ της Ελληνικής Κοινότητας σε τακτική του συνεδρίαση στις 22 Αυγούστου, σχεδίασε και αποφάσισε τις δραστηριότητές του για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Επιγραμματικά αναφέρονται τα εξής:

  1. Κύκλος σεμιναρίων για σοβαρά θέματα που αφορούν την οικογένεια σε συνεργασία με την Diakonie Duesseldorf.
  2. Κύκλος ομιλιών με θέματα που αφορούν το Εργατικό Δίκαιο και επιστημονικά θέματα.
  3. Την πραγματοποίηση δύο εκδρομών.
  4. Την πραγματοποίηση μεγάλης εκδήλωσης με αφορμή τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυσή της.
  5. Εκδηλώσεις αφιερωμένες στην προβολή της Πατρίδας μας Τουριστικά και Πολιτιστικά.
  6. Εκδηλώσεις που αφορούν την Νεολαία και την Παιδεία

Επίσης έγινε σχεδιασμός και πάρθηκαν μέτρα για την πλήρη αναδιάρθρωση του Αρχείου της Κοινότητας όπως και τον εκσυγχρονισμό του. Για τον συντονισμό όλων αυτών των δράσεων σχηματίστηκαν ανάλογες επιτροπές.

Οι ακριβείς ημερομηνίες, όπως και το πλήρες πρόγραμμα, αλλά και λεπτομέρειες για όλες τις αποφάσεις, θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη τύπου και θα δημοσιευτούν στο Ενημερωτικό Δελτίο της Κοινότητας που θα κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου και όπως αποφασίστηκε, θα ενημερώνει για τα νέα της Κοινότητας κάθε μήνα.

Η Karin Kortmann επισκέφθηκε και την Ορθόδοξο Ελληνική Εκκλησία του Άγιου Αντρέα.

Μόλις μια εβδομάδα πρίν τις εκλογές και η υποψήφια για την Δημαρχία στο Ντύσσελντορφ κ. Karin Kortmann τιμά για δεύτερη φορά τον Ελληνισμό.

Αυτή την φορά έκλεψε λίγο χρόνο από το φορτωμένο προεκλογικά πρόγραμμά της για να κάνει αισθητή την παρουσία της στην Εκκλησία του Αγίου Αντρέα. Στο λίγο αυτό χρόνο της δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς συμπατριώτες μας και να τους καλέσει να συμμετάσχουν στις εκλογές της Κυριακής της 31ης Αυγούστου.

Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

Ο Helmut Born στην Ελληνική Κοινότητα Ντύσσελντορφ.


Συνεχίζοντας τις προγραμματισμένες συσκέψεις με τους υποψηφίους Δημάρχους του Ντύσσελντορφ, το Δ.Σ της Ελληνικής Κοινότητας δέχτηκε την Παρασκευή 22 Αυγούστου την επίσκεψη του κ. Helmut Born (DIE LINKE), υποψηφίου για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Όπως και στην ανάλογη σύσκεψη με την κ.Kortmann, το Δ.Σ έθεσε τα προβλήματα του Ελληνισμού στα οποία ο κ. Born κατανοώντας πλήρως το γεγονός, ότι η δύναμή του δεν του επιτρέπει να δεσμευτεί σαν μελλοντικός Δήμαρχος, παρά μόνο με την παρεμβατική δύναμη του Κόμματός του και την διεκδίκηση κάποιων αιτημάτων που έχουν σχέση και με τα γενικότερα προβλήματα της κοινωνίας. Ειδικότερα αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του και στα θέματα της ανεργίας ,της κοινωνικής πολιτικής κ. ά, που ,όπως είναι φυσικό ένα αριστερό Κόμμα εκ των πραγμάτων βάζει στην κορυφή της πολιτικής του ατζέντας.

Η συζήτηση που επακολούθησε ήταν απόλυτα ικανοποιητική και για τις δύο πλευρές που υποσχέθηκαν να θεμελιώσουν μια επικοινωνία ανεξάρτητα από εκλογικές διαδικασίες και σε μόνιμη βάση.

Το Δ.Σ της κοινότητας σφράγισε την φιλοξενία του προσφέροντας στον κ. Born μια συλλογή από μουσικά έργα του μεγάλου Έλληνα Συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη προς ανάμνηση της επίσκεψής του.

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

Ημέρα των Πολιτισμών.

Η κοινωνική και κάθε μορφής ένταξη στην Γερμανική κοινωνία ήταν το θέμα της πολύ όμορφης ανοικτής εκδήλωσης που διοργανώθηκε στις 17 Αυγούστου στο Oberbilker Markt.Η επιλογή της περιοχής δεν ήταν τυχαία μια και είναι γνωστό ότι οι μετανάστες αποτελούν και την πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης του Ντύσσελντορφ.Συγκεκριμένα έχουν καταμετρηθεί τουλάχιστον 60 εθνότητες.Ο στόχος είναι ένας.Αυτό το μωσαικό πολιτισμών να ζεί μαζί ειρηνικά και μέσα από την ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων και κουλτούρας να συνεργεί στην ανάπτυξη.Η πρωτοβουλία ανήκε στην κ. Anke Fabian η οποία με την υποστήριξη αρκετων χορηγών κατάφερε να φερει σε πέρας ολο αυτό το έργο με τα καλύτερα αποτελέσματα και να βάλει υποθήκη για ακόμη μεγαλύτερες και καλύτερες παρόμοιες εκδηλώσεις.Παρόντες ηταν και αρκετοί συμπατριώτες μας αν και θα μπορούσαν να είναι ακόμη περισσότεροι.

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο.

Συνεδρίασε για πρώτη φορά μετα το Καλοκαίρι και σε πλήρη απαρτία το ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας. Στη συνεδρίαση αυτή υπήρξε ενημέρωση για τα πεπραγμένα της περιόδου που πέρασε. Θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι από την ανασυγκρότηση του ΔΣ μέχρι σήμερα «έκλεισαν» σοβαρές υποθέσεις που ταλάνιζαν για μεγάλο χρονικό διάστημα το ΔΣ και λειτουργούσαν σαν τροχοπέδη στη προσφορά δραστηριοτήτων.

Πρόκειται για τις δικαστικές διαμάχες που αφορούσαν οικονομικά θέματα και κακοδιαχείριση παρελθόντων ετών καθώς και το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την παράδοση του Ταμείου από την πρώην Πρόεδρο.

Και οι δύο υποθέσεις έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο.

Επίσης σοβαρά βήματα γίνανε στο τομέα οργάνωσης και εκκαθάρισης του Αρχείου.

Η Κοινότητα ανανέωσε το ραντεβού της για την επόμενη συνεδρίαση στις 22 Αυγούστου με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τον Προγραμματισμό δραστηριοτήτων για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2008

Η Karin Kortmann στην Ελληνική Κοινότητα Düsseldorf.


Στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές της 31ης Αυγούστου, η υποψήφια Δήμαρχος Ντύσσελντορφ κ. Karin Kortmann (SPD-GRUNEN), επισκέφθηκε την Ελληνική Κοινότητα .Στη συνάντηση της με το Διοικητικό Συμβούλιο αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος. Οι δύο πλευρές σε πολύ καλό κλίμα ανάπτυξαν τις απόψεις τους, για το πώς βλέπουν την Ελληνική Κοινότητα στη σύγχρονη πολυπολιτισμική κοινωνία του Ντύσσελντορφ. Την υποψήφια Δήμαρχο συνόδευε αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Έλληνα Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βατάλη.

Η κ. Kortmann δεσμεύτηκε πως θα σκύψει πάνω στα προβλήματα του Ελληνισμού με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δηλώνοντας παράλληλα και τα φιλελληνικά της αισθήματα. Η συνάντηση έκλεισε με την προσφορά ενός αναμνηστικού δώρου από το Δ.Σ στην Γερμανίδα Πολιτικό .

Σάββατο 2 Αυγούστου 2008

Πρόσληψη Ομογενών και Ελλήνων μεταναστών σε εκπαιδευτικές μονάδες στη Γερμανία.

Ομογενείς και Έλληνες μετανάστες μονίμους κατοίκους του εξωτερικού εκπαιδευτικούς καλούν τα Γενικά Προξενεία της Γερμανίας για κάλυψη κενών θέσεων εκπαιδευτικών. Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων και τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν στα Γραφεία Συντονιστών Εκπαίδευσης μέχρι και 11 Αυγούστου.

Την εγκύκλιο που αφορά την περιοχή ευθύνης Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ .